Pohyblivé pergoly pro HoReCa (Hotel, Restaurant, Caffè)

Pergoly, konkrétně ty pohyblivé, reprezentované posuvnými PVC střechami nebo pohyblivými lamelami (bioklimatické pergoly), byly ve svých počátcích řešením pro rozměrově menší terasy rodinných a rekreačních domů, kde slouží k relaxaci, rozšíření obytného prostoru a zvýšení pohodlí při obývání venkovních prostor.

      

...více fotografií v tomto článku níže...

Za přispění nových technologií a kvalitnějších materiálů se v posledních letech postupně vyvíjí konstrukce pergol i systémy jejich pohyblivých střech. Stejně jako roste výrobní závod společnosti Pratic v italském Udine, zvětšují se i plochy, které dokážeme pomocí systému pohyblivých střech chránit přes výkyvy počasí. Tento technologický posun otevírá pohyblivým pergolám dveře do dosud okrajového světa komerčních prostor, které svojí rozlohou zpravidla několikanásobně převyšují rozměry soukromých teras.

Vstup pohyblivých pergol do segmentu HoReCa (Hotel/Restaurant/Caffè) je umocněn nejen posunem našimi technickými možnostmi, ale zejména proměnou požadavků a potřeb zákazníků kaváren, restaurací a hotelů. Současný trend přesouvá zákazníky z vnitřních prostorů provozoven na zahrádky a terasy, které často nabízejí hostům větší počet míst k sezení, než interiéry provozoven. Dosavadní ochrana zahrádek formou slunečníků a markýz přestává být dostatečná a funkční v okamžiku, kdy se nad plně obsazenou zahrádkou zatáhnou mračna doprovázená silným větrem, nebo se rozzáří ostré letní slunce. V těchto případech se zákazníci často přesouvali do interiéru provozoven, bylo-li tam pro ně místo, nebo opouštěli podniky úplně. 

Systém pohyblivých pergol přináší zákazníkům i provozovatelům v gastro oboru zcela novou úroveň komfortu při práci i trávení volného času na čerstvém vzduchu. Pergoly vyrovnávají výkyvy počasí a z venkovních prostor tvoří trvale komfortní zónu.

Vyšší pořizovací cenu pohyblivých pergol od STAVEKO TRADE formují kvalitní materiály s minimálními nároky na údržbu a precizní technologie výroby. V porovnání ceny čtverečního metru terasy s pergolou, oproti čtverečním metru vnitřního prostoru provozovny ale jasně vítězí venkovní prostor. Někdo může namítnout, že vnitřní prostory jsou využitelné celoročně a terasy přibližně jen 8 měsíců v roce. To je pravda. Nicméně preference zákazníků, ovlivněné například zákazem kouření pod pevnou střechou a uplynulými covidovými roky, jasně ukazují nový trend – s prvním hezkým počasím se jako první naplní zahrádky a terasy. A s pohyblivými pergolami zůstanou plné až do sklonku podzimu.

Využití pohyblivých pergol v HoReCa není jen teorie, ale osvědčená praxe. Zkušenosti našich zákazníků.

Výhody: 

  • minimální nároky na údržbu
  • 100% vodotěsné
  • odolnost proti silnému větru (až 70 km/hod posuvné PVC střechy, až 120 km/hod bioklimatické pergoly)
  • vysoká zatížitelnost střechy sněhem (pouze bioklimatické pergoly)
  • realizace velkých půdorysných rozměrů
  • technická řešení pro rozmanité potřeby konkrétních prostor
  • individualizace pomocí barevných kombinací, reklamních potisků
  • čistý design se skrytými rozvody elektro/audio/video
  • certifikované materiály splňují normy pro použití v komerčních objektech 
  • využitelnost prostoru pod pergolou průměrně 8 měsíců v roce
  • nižší pořizovací náklady na čtvereční metr venkovního prostoru s pergolou ve srovnání s náklady na prostory vnitřní

Galerie realizací HoReCa