Nepodceňujte servis Vašich venkovních pergol

 

Hliníkové pergoly Pratic jsou navrženy a zkonstruovány tak, aby vynikaly dlouhou životností, vysokou kvalitou a precizním zpracováním. Pergoly od nás jsou odzkoušené a skvěle fungují, proto také poskytujeme záruku 5 let

Hliníkové konstrukce jsou v podstatě bezúdržbové.

  • Jednotlivé části konstrukce se řežou na nejmodernějších CNC strojích přímo ve výrobním závodě v Itálii. Vše na míru, dle objednávky, tím se minimalizuje potřeba jakýchkoliv dodatečných úprav, které by mohly snižovat životnost pergoly.
  • Spoje jsou skryté a dobře ošetřené.
  • K montáži používáme výhradně nerezové šrouby, tedy se vám nestane, že by spoje mohly začít rezivět.
  • Textilní střecha má vlastnosti PVC, je nepromokavá, ošetřená proti plísním. Je barevně stálá, nedojde k vyblednutí barvy působením slunečního záření.
  • Brilantní systém lamel u bioklimatických pergol Pratic nemá žádné viditelné vodící dráty ani lišty, těsnění, které se časem vymačká, vše je skryté uvnitř konstrukce, čímž se maximálně snižuje riziko poškození. 

Proč tedy servis?

Všechny naše pergoly jsou pohyblivé, netvoří uzavřený skleník u domu, jsou elegantní a vzdušné. Pohybem střechy nebo bočních stěn/rolet si sami regulujete prostup vzduchu a světla. Pohyblivé části však mohou být poškozeny působením vnějších vlivů ( např.vosí hnízdo, či spadlá větev ze stromu)

Co kontrolujeme?

 

1. Systém pojezdů pohybu střechy nebo rolet

Vrstva nečistot může zablokovat pohyb střechy, může způsobit zpomalení, neplynulý pohyb, nebo nepříjemné zvuky při posunu střechy.

  • Veškeré pojezdy zkontrolujeme, vyčistíme.

2. Dešťové svody a žlaby, jejich těsnost

Může dojít ucpání napadaným listím, drobnými větvičkami, anebo jinému znečištění. Pak by nedocházelo k plynulému odvodu vody, voda pak může přetékat.

  • Zkontroluje, vyčistíme, zprůchodníme.

3. Střecha, konstrukce pergoly

Technické PVC střechy jsou velmi odolné, k poškození může dojít pouze mechanicky, například letícím předmětem při bouřce, padající větví stromu či jiné.

U lamelových střech může dojít k zapadnutí větve mezi lamely, což může způsobit přetížení a zablokování elektromotoru, který řídí pohyb lamel.

  • Konstrukci i střechu vyčistíme,  zkontrolujeme.
  • PVC střechy běžně stačí osprchovat vodou z hadice. My používáme speciální čistící prostředky, které materiál čistí, oživují a zároveň impregnují  https://www.staveko.cz/clanky/udrzba-cisteni-a-servis-3

4. Elektroinstalace

Je skrytá uvnitř konstrukce, tedy maximálně chráněná.

  • Zkontrolujeme, odzkoušíme, seřídíme

5. Příslušenství

Dálkové ovládání, LED nebo bodové osvětlení, ovladače a senzory, infrazářiče

  • Zkontrolujeme funkčnost, spojení, nastavení 

Naše servisní kontroly jsou pouze doporučené. Vždy záleží, v jakém místě je pergola umístěna, prašné prostředí, či například pokud je obklopena vzrostlými stromy, riziko znečištění nebo poškození je samozřejmě výrazně vyšší. Svůj vliv má i počasí, povětrnostní podmínky a mnoho dalších aspektů.

Ovšem i v případě, že je vaše pergola, hliníková, dřevěná, či atypická v místě minimálního ohrožení vnějších vlivů, doporučujeme kontrolu provést 1x /rok. Ideálně ještě před začátkem sezóny, nebo naopak po jejím skončení. (Sezóna neplatí u lamelových/bioklimatických pergol, které jsou k celoročnímu použití.)

Naši montážní technici jsou zkušení, poradí si  s každou nepříjemností a oživí vaši pergolu aby byla stále krásná a v dokonalé kondici. Cena dle typu a velikosti pergoly již od 6 000 Kč. 

Zavolejte nám + 420 774 717 940, nebo napište na info@staveko.cz a rezervujte si svůj termín servisu.

Samozřejmě v případě poškození pergoly nebo jiných problémů, volejte ihned.

Váš tým STAVEKO TRADE